19.1.2010

Tuotekuvauksen perusteet -kurssi

Tämmöseen lähdin sitten mukaan.
Paltamon kansalaisopisto on järjestäny tuotevalokuvauksen perusteet -kurssin jonka tarkotus on opastaa valaisua ja muita perusteita tuotekuvauksesta.

Tänään 19.1.2010 klo. 18.00 -  20.30 oli minulle ensimmäinen kurssipäivä, tosin kurssi kokoontuu viimeviikon tiistaina 12.1.2010 mutta en päässyt silloin tulemaan paikalle.
Kurssilla oli tänään aiheena haluamansa tuotteen valaisu ja vähän sommitteluakin mukaan.
Ensin haettiin se "oikea" sommittelu ja kameran paikka, käytössä oli 1kpl 1000W halogeenia (ihan valokuvaus laite) ja läpiampuva valkoinen sateenvarjo ja kaikenlaisia d.i.y mallin heijastimia oli myöskin. Toisaalta läpikäydyt asiat olivat tuttuja, mutta siinä näki sen käytännössä minkä on lukenut internetistä ja ymmärtänyt sen, että ihan positiivinen mieli jäi tästä ensimmäisestä kerrasta.

Ensiviikon tiistaina 26.1.2010 onkin vuorossa sitten valomaalauksen opettelua, opettaja käski mukaan ottaa taskulamppuja ja mustaa kartonkia että saadaan lampun eteen tehtyä "snootti" suppilo jolla voidaan rajata lampun valokeilaa..

PÄIVITYSTÄ 27.1.2010

Eilen, 26.1.2010 oli kurssin aiheena valomaalaus.
Kun oppilaita on kurssilla yhteensä neljä, niin työskentely ryhmät helppo tehdä.
Ensin rakennettiin haluttu asetelma ja valittiin kameran paikka ja sopiva rajaus. Kameralle laitettiin seuraavat asetukse: Suljin: BULB , Aukko: 8 tai 11 , ISO 100 ja manuaalitarkennuksella tarkennettiin kohde teräväksi.
Sitten askartelimme paskartelimme valoihin eilaisia väri filttereitä ja suppiloita joilla muutettiin valon väria ja rajattiin valokeilaa pienemmäksi.
Kun tuli aika kuvauksen, niin valot sammutettiin luokasta ja kamera ottamaan kuvaa jatkuvalla valotuksella (BULB) sen jälkeen alettiin ikäänkuin maalata valoilla haluttuja kohteita asetelmasta.
Mielenkiintoista puuhastelua, mutta sivullisen silmistä katsottuna ei varmaankaan mitään täysjärkisen puuhaa :D
Tässä pari erilaista otosta kurssilta:












Päivitystä 30.1.2010


Tänään olikin sitten pitempi päivä kurssilla.
Aamu ysistä ilta kolmeen.
Nyt oli tarkoitus kuvailla oppilaiden tuomia esineitä erilaisilla valoilla ja tekniikoilla.
Yhdellä oppilaalla oli komia kultainen taskukello joka kuvattiin rumassa mutta täysin toimivassa valoteltassa apuna käyttäen heijastimia ja yhtä 1000W halogeenivalaisinta sateenvarjolla pehmennettynä. Kello tällättiin lasilveyn päälle joka asetettiin tuolien varaan ja sen alle punainen kangas taustaksi, näin saatiin taustaa epäselvemmäksi ja sellaista tuntua, ettei kello olisi suoraan kankaan päällä ja tekisi vaikka minkälaisia varjoja taustalle.
Tästä innostuin ja tekisi mieli itsekin vähän rakennella vastaavanlaisia härveleitä, mutta aika näyttää mitä keksii :)
 Huomenna 31.1.2010 jatkuu samaa harjoittelua, jonka jälkeen onkin sitten viimmeinen kerta 2.2.2010. Silloin tarkoitus tutkiskella ja tehdä yhteenveto siitä, onko oppinut uutta kuvauksesta, kerron siitä lisää myöhemmin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti