16.1.2010

D.I.Y Amatöörin valokuvauspöytä.

Edellisessä kuvauspöydässä valaisimina oli sekalaista valoa, kuten 2x 11w loisteputket ja yksi 40w hehkulamppu pienellä kannalla.

Nyt pöytään asennettu uudet pöytävalaisimet sivuille, valaisimia voi käännellä ja pyöritellä miten vain ja saa myös kohteen yläpuolelle, myös valaisimien eteen on tarkoitus rakennella tarpeen mukaan erilaisia strippejä, softboxeja jne.

Ehkä joskus myös hankin erivärisiä taustakankaita.
Pöytävalaisimet maksoivat n. 17e/kpl anttilassa. Näihin tulee lampuiksi Viva-Lite 36W päivänvalolamput joiden värilämpötila on 5500k = valkea valo. Tilasin omani www.valotorni.fi verkkokaupasta. Päivänvalolamput olivat kalliimmat kuin itse pöytävalaisimet, muistelin niiden hinnan olevan jotain 31e/kpl ja näitä jouduin tilaamaan kaksi kappaletta..
Omistan myös salaman jossa myöskin värilämpötila on n.5600k eli käy yksiin viva-lite lamppujen kanssa.

Muutama kuva tästä d.i,y pöydästä:
Tässä kuvassa sivuille on asennettu pöytävalaisimet, mutta lamppuja ei ole vielä laitettu, myös taustakangas näkyy kuvassa, kerron taustan rakentelemisesta omassa julkaisussaan.




















Tässa kuvassa taas valaisimet ja lamput käytössä, olen ollut tyytyäinen valasimiin, mutta täytyisi saada jonkinlaista rajaajaa lamppujen eteen koska valoa karkaa liikaa sivuille. Ehkä rakennan jotain koppaa pellistä.


















Löysin autotallista "röpelö" kuvioista alumiinia ja leikkasin niistä palaset joiden koko oli n. 90mm X n.600mm (suurinpiirtein valaisimen alkuperäis varjostimen ympärysmitta) ja muutamalla popniitillä kiinnitin levyt varjostimiin ja näin sain valon suuntautumaan paremmin eikä valo pääse karkaamaan enää sivuille ikävästi.
Ehkä joskus maalaan ulkopuolelta nämä kopat mutta tällä hetkellä saapi olla noin :)
Mankelia ei ollut niin siksi en saanut levyistä symmetrisiä mutta riittävät kuitenkin.
 Päivitystä: 22.1.2010
Nyt sitten lamput on saaneet varjostimen sisäpuolelle foliota heijastamaan valoa paremmin, nyt myös tulossa Ladon-ovet rajaamaan valoja tarvittaessa. Olen tehnyt jo yhteen valaisimeen "röpelö" pintaisesta alumiinista ladon-ovet, toivottavasti toimivat, enää täytyy viimmeistellä ja maalata ne varmaan mustaksi ja toinen puoli jättää alumiiniseksi tai maalata nekin mustaksi.
Paintti auttaa jälleen kuvissa:
Eli sivuilla olevat ladon-ovet rajaavat valon kapeaksi n. 30mm leveäksi ja arviolta 18cm pitkäksi "stripiksi" ja ylhäältä ja alhaalta tulevat ladon-ovet peittävät vaikka koko valon.
Toivottavasti toimii kuten haluan.
Keltanen "pallukka" esittää kuvassa polttimoa.


Päivitystä 22.1.2010 Klo: 20.15
Äh!
Olisihan se pitäny arvata, ettei nuo ladon-ovet noin toimi, tai kyllä ne rajasi valon odotetusti, mutta haknaluudet alkoi heti kun kokeilin asettaa "ovet" tiettyyn kulmaan ja ne ei pysyneet siinä, kaikenlaisia jousi/naru viritelmiä kokeilin ainaki ja loppujen lopuksi taidan tehdä aivan uudet. josko nyt vaikka mallia suorakulmaiset ja mietin tuon saranan uudestaan.
Olisi vain pitänyt tehdä alkuperäisen suunnitelman mukaan koska siinä suunnitelmassa olin piirtänyt paperille suorakulmaiset ladon-ovet.
No onneksi noille tuli hintaa 0€ ja vähän oppi tekemään jotain :D
Aloitan uudet tekemään paremmalla ajalla. Todennäköisesti samanlaisesta alumiini levystä rakennan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti