16.1.2010

D.I.Y Lightbox

Tarkoituksena olisi rakennella jämäkämpi versio Strobist blogista löytyvään Macro Studioon ja hieman eri mitoilla. Tämän innoittamana rupesin itse rakentamaan macro studiota, valaisimina minulla on jatkuvat valot jotka on 2 x 36w viva-litet 5500K. ( yksi lamppu vastaa n.160w hehkulamppua)

Asiaan.
Oma macro studio tulee olemaan puinen ja rakennettu todennäköisesti vanerista. Olen tehnyt kuvan ja suunnitellut valmiiksi, enää puuttuu materiaalit :)

Boxin mitat:
Korkeus: 400mm
Leveys: 300mm
Syvyys: 250mm
Mitat ovat noin, arvoja joten valmis tuote voi olla hieman erikokoinen ja jokainen voi rakennella oman mielen/tarpeiden mukaan boxin.

Paintilla piirsin suunnittelemani kuvan jonka mukaan alan toteuttamaan boxia.
Eli...


Vihreällä. piirretyt viivat kuvaavat taustakankangasta/kartonkia joka tulee olemaan kiiltävä valkoinen / tai sininen jne..
Mustalla piirretyt viivat kuvaavat boxin ulkomuotoa.
Punaiset viivat taas kertovat että, laatikon sivuille tulee leikata melkein sivujen kokoiset reijät ja että reijät peitetään sitten valkealla läpikuultavalla ja valoa hajoittavalla kankaalla. Aukkojen koko määrittyy sitten kun sivujen levyt on saatu valmiiksi.

Laatikon "kattoon" sisäpuolelle olen ajatellut liimata vielä valkoista paperia / kartonkia (samaa kuin tausta) heijastamaan valoa lisää.

Jos haluat värkkäilla samanlaista tai muuta niin Youtubesta löytyy monenlaista viritelmää hakusanoilla: DIY Lightbox jne.. Tuo strobistin pahvilaattikko on todella mainio myös, mutta itse halusin modata ja tehdä tukevamman vanerista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti