18.4.2010

D.I.Y Salama jalusta modaus

Tuolla vanhemmissa viesteissäni olen kirjoittanut juttua tutulta ostamistani kiinalaisista studio salama jalustoista jotka maksoi 20e/kpl ja nousevat 2.5 metriin ja ovat suht tukevat, pienehkö muovisuuden tunne on näissä mutta runko putket ovat alumiini putkea.

Tässä modauksessa oli tarkoitus saada jalustan jättämä "jalanjälki" suuremmaksi jolloin tukevuutta saadaan hieman lisää.
Tässä pienehköt ohjeet.

1. irroita jalustan jaloista niitit jotka pitävät tukitankoja paikallaan.
2. mittaa jalkaan jääneestä reijästä niin paljon ylöspäin kuin mahdollista ja tee kohdalle uudet reijät. (itse sain otettua n. 6.5cm ylemmäksi nämä reijät.)
3. aseta nyt nämä tukitangot tekemiisi reikiin ja olet juuri saanut jalustan jossa hieman suurempi jalanjälki, tosin jalustan maksimi korkeutta menetetään hieman mutta ei paljoa.

Tässä pari kuvaa:
Kuvassa molemmat jalustat ovat samanlaiset, mutta vasemmasta jalustasta on modattu nuo jalat ja oikeanpuoleinen on koskematon.
Haittapuolena sanottakoon, että kokoontaitettuna jalat eivät mene enää tarkoitetuille paikoilleen, mutta so what?..
Eli vasen jalusta modattu, oikea on originaali.

1 kommentti:

  1. Jos tukitankoihin jyrsisi hahlot uuden ja vanhan reijän välille, niin sehän taittuisi vielä nätisti kasaankin. Tukitankojen kokema rasitus on lähinnä vetorasitusta, joten olettaisin niiden kestävän silläkin tavalla modattuna.


    -Sale

    VastaaPoista